post

Att kolla på TV

Det är alltid najs att kolla på teve, oavsett om det är i eget sällskap eller tillsammans med andra. Jag har en pampig 60-tums tv som kan användas för mer än bara traditionella tv-kanaler.

Strömningstjänster

Jag kollar alltid på SVT Play när det rör sig om tv-tittande. Jag anser inte att det är värt pengarna att betala för betal-tv, då det ändå slutar med att jag på grund av vana klickar in mig på SVT.

Då jag avsätter många kvällar till att studera kan jag istället titta på teven under morgontimmarna, genom den här tjänsten. Man är alltså inte bunden till tablån längre. Dagarna då man spelade in tv-program på kassetter känns väldigt avlägsna.

Att kalla teve för dumburk

Att kalla teven för dumburk är allt som oftast inte berättigat. Däremot kan jag själv tycka att dokusåpor som följer unga människor och deras intriger med varandra (i kärlekslivet först och främst) kan falla under epitetet fördumnings-tv. Teve ska vara underhållande och lärande enligt mig, så helst ska man inte följa reality-tv. Försök istället att spela en roll i ditt liv och utvecklas där istället för att ta med intrigerna i reality-tv till ditt riktiga liv.

Kommer teven att försvinna?

Så länge efterfrågan finns så kommer teven vara kvar, däremot kommer successivt fler att upptäcka just strömningstjänster och dylika sätt att ägna sig åt televisionstittande. Unga människor kan idag inte kräva att kabeltv ska installeras i en nybyggd fastighet. Det är alltså majoriteten som får bestämma om tv-tittande är värt att satsa på rent ekonomiskt.

Om ungdomar fick välja mellan att ha antingen internetuppkoppling eller tv-möjlighet skulle de allra flesta välja att kunna ha internetuppkoppling, då det är så pass lättillgängligt och användbart.

Om äldre människor som aldrig rört ett tangentbord i sitt liv fick välja mellan att ha teven kvar eller internetuppkoppling skulle merparten välja teven. Teven står för trygghet och auktoritet.