post

Mina fritidsintressen

Förutom att sitta vid datorn eller skolbänken på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) så har jag faktiskt en del sidoaktiviteter som kan vara värda att nämna för den intresserade. Livet är så mycket mer än att bara utvecklas, det handlar också om att ha roligt!

Fester och sittningar

På Kungliga Tekniska Högskolan är det kutym att festa när tillfälle ges. Det kan faktiskt vara skönt att få en stunds andrum och ha kul emellanåt. Här tränar man också sin sociala kompetens vilket såväl kunder som arbetsgivare och kollegor uppskattar. Dock gäller det att vara lite taktisk när det kommer till att synkronisera de två sidorna. En balans är alltid att eftersträva.

Jag föredrar sittningar framför vanliga fester eftersom man får underhållning och mat i ett paketerbjudande. Man kan också stillsamt konversera med andra människor och på så sätt få en bra överblick beträffande åsikter och levnadsvanor.

Cykling

Jag älskar att cykla och då främst på BMX i den orörda naturen. Att hitta orörd natur kan vara lite av ett problem i storstaden Stockholm, men under sommaruppehållet åker jag gärna upp i Norrland och roar mig på skogsstigar där få individer befinner sig. Det är en stor frihetskänsla nämligen och är samtidigt ett nöje som ger frisk luft i överflöd.

När jag är färdig arkitekt vill jag gärna rita ett cykelcenter där man i olika banor får köra på en cykel som utsätts för naturliknande simuleringar (höjdskillnader, väderleksfenomen).

Simma är bra för kroppen

KTH ligger nära en simhall som jag brukar smita in i stundtals under lunchrasterna. Här övar jag min fysik och får en välsvarvad kropp som klarar påfrestningar bra. Det är fridfullt att simma och se vattenmängden skiljas åt genom varje simtag. Samtidigt gillar klor-doften hur märkligt det än låter. Kanske hade jag positiva erfarenheter som barn då doften var främmande, vilket gjorde att klor lagrades som en positiv och härlig doft.