post

Ställen jag vill resa till

Det finns en rad häftiga platser på min ”att besöka-lista” som jag dels har skapat i huvudet och just nu för första gången sätter på papper.

Själva resandet

Jag tycker att det är gemytligt att besöka såväl stora, internationella flygplatser som små väntsalar vid tågstationer i Tysklands inland. Kanske är det också en effekt av att man undermedvetet gläds åt att man är ledig och därför tycker att även resan i sig är häftig.

Det jag tycker är mindre kul med att resa är att sitta stilla i flera timmar. Då kan jag bli väldigt rastlös. Att somna i ett publikt färdmedel finns inte på kartan utan rejäl fysisk aktivitet kombinerat med öronproppar och ögonmask som lurar hjärnan att det är mörkt och läggdags.

Afrika

Jag har en fascination för vilda djur, och i Afrika finns det gott om dem. Jag är dock inte någon som vill bo inuti en hydda på savannen någonstans, utan vill helst bo på hotell. Därför nöjer jag mig med att åka till Sydafrika för att besöka Krugerparken. Det är ett mycket stort naturreservat (till ytan i klass med Skåne läns areal). Det är dock viktigt att vidta förberedelserna som krävs, inte minst vad anbelangar diverse smittor och så vidare.

Asien

Ur en arkitektonisk synvinkel är Asien en mycket lockande världsdel. Här flockas eliten av ingenjörer och arkitekter för att skapa sevärda fastigheter och monument. I Dubai finns världens just nu högsta skyskrapa, Burj Khalifa. I Singapore och Hong Kong finns en rad spännande byggnader att bevittna.

Europa

Då jag redan besökt ett tiotal länder i Europa så står inte kontinenten högst upp på listan över världsdelar att besöka. Det ska dock inte förringa mitt intresse över att det finns många fina pärlor inte minst vid Medelhavet att turista och semestra i. Det är magiskt att se Medelhavet från sitt hotellrums balkong.