post

Vad jag använder internet till

Internet är på många sätt en fantastisk skapelse som möjliggjort utveckling och välstånd för många människor, men samtidigt är det en plats där brott begås – antingen i det dolda eller i det öppna. Jag väljer dock att beskriva mina internetvanor från ett positivt perspektiv!

Forum

Oavsett om jag spenderar tid på Flashback Forum, Familjeliv eller någon annan populär forumsida så lär jag mig hela tiden nya saker. Genom att se folks åsikter på skärmen är man inte fördömande mot vare sig klädsel, kön, ålder eller manér. Man får därför en uppfattning om att de flesta människor i grunden är rädda för att sticka ut i det offentliga och istället väljer att göra det över internet. Inget fel med det i och för sig, men man kan undra vad den yngre generationen hade företagit sig om de inte fått tillgång till internet. Kanske är det ändå bra att kompromissa med att hämta in kunskaper och åsikter även från det verkliga livet och inte uteslutande det virtuella.

Nyheter

Genom att läsa de populära drakarna inom mediebranschen kan man snabbt och enkelt få reda på sprillans nya nyheter konstant. Man måste dock filtrera den enorma mängden i flödet så att man nås av relevanta nyheter för en själv.

Genom att följa nyheterna regelbundet får man alltid något att diskutera över när man träffas för en fikarast eller liknande enkelt möte. Det är även en stor rot till allmänbildning, eftersom det man lär sig idag mycket väl kan komma till användning om 20-30 år.

Sociala medier

Jag räknas fortfarande som en ungdom (22 år) och har väl därför en liten last i form av sociala medier. Det är kul att kika in då och då för att följa kompisarnas förehavanden. Dock är jag noga med att inte låta nätverkandet gå över styr; enligt mig är det verkliga mötet det som spelar roll och kommer prägla en framöver.