post

Webbdesign är stimulerande att jobba med

Den kära webbdesignen är här för att stanna. Vi kan inte luta oss tillbaka och tycka att en hemsida ser proper ut, det är då vi börjar tycka att den är livlös och händelsefattig. Nej, för att stimulera besökarna måste den ständigt uppdateras till det bättre!

Vad är webbdesign?

Webben står för internet, som är hem till miljarder och åter miljarder hemsidor. Vissa av dem har ingen sett (robotskapade) medan andra har hundratals miljoner visningar varje dag. Det är därför viktigt att webbdesignen inte går över styr, utan fokuserar på vilka läsare hemsidan har och vilka klientel dessa tillhör.

Webbdesign kan handla om många saker, men de främsta som allmänheten nås av är textens typsnitt, färgteman och eventuella bilder som finns där. Genom att ha ett visst typsnitt kan man attrahera en viss typ av läsare, och genom att välja utvalda bilder kan man få dem att återkomma.

Vem jobbar inom webbdesign?

Svaret kan tyckas enkelt, men faktum är att det finns väldigt många yrkeskategorier som kan jobba inom det här gebitet. Programmerare, datautvecklare, fotografer, redigerare, författare, konstnärer samt många fler yrkesverksamma kan enskilt eller tillsammans jobba för att göra hemsidan lite attraktivare och lite mer spännande.

Krävs det någon utbildning?

Nej, det krävs ingen speciell utbildning. Många som jobbar inom området har lärt sig metoder och knep genom mängdövning samt av andras exempel. Däremot lär ett stort företag anställa en webbdesigner som har dels utbildning och dels erfarenhet för att resultatet ska bli så lönsamt som möjligt. Det krävs en viss datavana också, en konstnär som aldrig suttit framför en dator lär inte inom överskådlig framtid göra ett fullgott jobb.

Är webbdesign kul?

Webbdesign är kul om man får den uppskattning som man anser vara värt det. Att sitta framför en datorskärm är för många unga en drömtillvaro när det kommer till jobb, så framtiden är tryggad.